De gekleurde trouwjurk is weer helemaal terug !

Vorig jaar heb ik ook een artikel geschreven over de gekleurde trouwjurk, maar dat heeft me echt grote moeite gekost omdat ik bijna alleen maar roze trouwjurken kon vinden. Dit jaar was dat compleet anders want zo langzaam aan kunnen we wel zeggen: “De gekleurde trouwjurk is helemaal terug!”

Toen ik begon te werken in de bruidsmode dertien jaar geleden toen was er best veel kleur en dat komt en gaat een beetje. We hebben nu zeker vier jaar achter de rug met bijzonder weinig kleur, hooguit wat roze trouwjurken, maar zeker opvallende kleuren zoals rood en zwart zag je ineens helemaal niet meer, terwijl die daarvoor juist enorm populair waren. Zelfs de twee kleuren trouwjurken van Ladybird verdwenen na jaren van absolute dominantie ineens uit de bruidsmode.

Ik voorspel dat we in de nieuwe collecties straks nog veel meer kleur gaan zien en dan denk ik vooral dat champagne/nude erg populair gaat worden en hopelijk komt zwart ook terug. Een andere trend die je weer veel ziet zijn trouwjurken met bloemenpatronen. Vroeger waren dat vooral Ladybird en Claire Pettibone, maar nu zie je juist ook andere merken die interessante kantsoorten van gekleurde bloemen gebruiken.

Ik heb van dit seizoen de mooiste gekleurde trouwjurken voor jullie geselecteerd. Vergeet je favorieten niet te pinnen!

De zwarte trouwjurk

Bij Pronovias heb je nu de optie om een aantal van de topjurken uit hun collectie ook in het zwart te bestellen. Daar ben ik blij mee, want zwarte trouwjurken zijn verder enorm schaars.

Trouwjurk Jarice
Zwarte gekleurde trouwjurk
Trouwjurk Pronovias
gekleurde trouwjurk zwart
Trouwjurk Pronovias

De Rode trouwjurk

Rood heeft ook nog niet echt een come back gemaakt, maar gelukkig heeft Modeca echt een waanzinnige rode trouwjurk in de collectie dit jaar! Op en top bruid, maar dan in het rood!

Rode gekleurde trouwjurk
Trouwjurk Modeca
gekleurde trouwjurk rood
Trouwjurk Ladybird
Trouwjurk Jarice

De gekleurde trouwjurk met mouwen

Ook met lange mouwen kun je genoeg gekleurde trouwjurken vinden. Deze van Enzoani is mijn favoriet, omdat de jurk eigenlijk heel klassiek is, met deze halslijn en kanten top, maar door het gebruik van kleur is de jurk bijzonder en origineel.

gekleurde trouwjurk met lange mouwen
Trouwjurk Enzoani
Trouwjurk Nicole Spose

Zilveren trouwjurken en glitter trouwjurken

Chosen by One Day is wat mij betreft de winnaar als het gaat om het maken van de mooiste trouwjurken met glitters. Glitters kunnen als snel een beetje ordinair worden, maar in deze collectie is het het één en al stylish!

Collection Willowby

Blauwe trouwjurken

Something blue kan beginnen bij je trouwjurk. Deze van Alessandro Angelozzi is zo fantastisch! Dit is een echte stament jurk, met strik en al.

gekleurde trouwjurk lichtblauw
Trouwjurk Jarice
Trouwjurk Art Design

Champagne trouwjurken

Champagne of nude is de nieuwe opkomende kleur die echt heel lang compleet is verdwenen uit de bruidsmode. Bruiden durfen eigenlijk steeds meer en de kleur nude is niet langer saai of vies, maar juist spannend en modieus. Let op mijn woorden…NUDE IS THE NEW IT!

Trouwjurk Enzoani
gekleurde trouwjurk nude
Trouwjurk Wtoo Watters
gekleurde trouwjurk champagne
Trouwjurk Watters
Trouwjurk Watters
Trouwjurk Nicole Spose

Roze trouwjurken

Roze hebben we de afgelopen jaren veel gezien. Deze gekleurde trouwjurk mag wat mij betreft wel weer even achter slot en grendel, maar aan de andere kant, kun je eigenlijk ooit genoeg krijgen van roze!? In ieder geval zitten hier weer echt topjurken bij, die alle hoofden van je gasten laten draaien en de WOW’s! zullen door de ruimte vliegen!

gekleurde trouwjurk Jarice
Trouwjurk Jarice
gekleurde trouwjurk 2
Trouwjurk Nicole Spose
Roze gekleurde trouwjurk
Trouwjurk Nicole Spose

Trouwjurken met bloemenmotief

De trouwjurk met bloemenmotief is meestal voor een groot deel wit, maar is bedekt met gekleurde bloemen, vaak van kant. Waar bloemenpatronen de afgelopen twee jaar vooral gebruikt werden door de bohemian bruid, is deze stijl nu beschikbaar in veel verschillende stijlen.

Trouwjurk Nicole Spose
gekleurde trouwjurk
Trouwjurk Modeca
gekleurde trouwjurk La Sposa
Trouwjurk La Sposa
Fleur
Fleur
Schrijven over Fitness en bruidsmode lijkt in de eerste instantie geen logische combinatie, maar voor mij is het de manier waarop ik van twee van mijn passies mijn werk heb gemaakt.

Related Stories

Discover

Blush trouwjurken die je laten stralen

Blush trouwjurken zijn een uitstekende keuze voor bruiden die een subtiele, maar toch opvallende...

Een broek in plaats van een trouwjurk…hot ot not?

De broek is terug! Of je nu kiest voor een wit slank gesneden trouwkostuum...

Lady in Red: De mooiste rode trouwjurken

Gekleurde jurken zijn nog steeds erg populair, alleen zijn ze jammer genoeg moeilijker te...

20 prinsessen trouwjurken met off-the-shoulder halslijn

Eruit zien als een prinses op je trouwdag is een droom van veel bruiden....

De mooiste gekleurde trouwjurken

Het lijkt soms alsof het steeds moeilijker is om een gekleurde trouwjurk te vinden....

Het dilemma van een trouwjurk huren vs een trouwjurk...

Ben je aan het overwegen of je een trouwjurk moet huren of kopen? Geld...

Popular Categories